LENTOLASKENTA 2014

Saariston lentolaskenta 15.6.- 28.8.2014

Lentolaskenta on osallistava yhteisöteos Kuusiston taidekartanon kesännäyttelyssä sekä osa Kuulumia äänitaidehanketta. Tavoite  on kartoittaa Turun ja saariston kesäisiä kuulumia ja  lentokoneiden osuutta niissä, miltä kesäisessä Turussa ja saaristossa kuulostaa ja mitä siellä kuuluu. Turun lentokenttä on suljettu lentoliikenteeltä heinäkuun 2014 korjaustöiden johdosta.  Erottuuko tämä  ajanjakso Turun ja saariston kuulumissa – otetaan yhdessä selvää !

Miten osallistua?

Valitse haluamasi kuuntelupaikka (esim lepotuoli kesämökin pihalla) ja aloita kuuntelu. Kirjaa seurannan ajankohta ( esim sunnuntai 15.6. kello 14-15:00) ja ajankohdan säätyyppi( pilvipouta) ja sen jälkeen kirjaa  kuulemasi lennot, lennon ajankohta sekä miten kauan lento kuului kuuntelupaikkaasi. (esim. klo 14:55, 7 min.; klo 15:04, 8 min. ; klo 15:06, 12 min.)

Laskennassa voi käyttää apuna Flightradar24 sovellusta: www.flightradar24.com
Sen voi ladata erilaisiin tietokoneisiin, älypuhelimiin ja tabletteihin.
Ohjelmasta on saatavissa ilmainen versio (mainosten kera) sekä maksuton Pro versio (ilman mainoksia).
Flightradar mahdollistaa lentoreittien täsmällisen tunnistamisen kaupallisen lentoliikenteen osalta. Mikäli sinulla on mahdollisuus käyttää flightradar24 sovellusta, ota talteen ainakin mistä mihin lentokone oli matkalla ja sen lentokorkeus.  ( esim. arlanda-helsinki, 6,5 km)

Täytettävä lentolaskentalomake  löytyy alta!  Paperilla kaavakkeen Kuusiston taidekartanosta (Linnanrauniontie 577, Kuusisto, Kaarina).

Kuusiston taidekartano on avoinna torstaista maanantaihin (sulj. ti-ke) kello 12-18:00 .

Voit myös tilata lomakkeen tulostettavaksi pdf-muodossa  osoitteesta kuulumia(ät)gmail.com.